Åsa heter jag och har alltså tagit över delar av verksamheten som Hälsokosten drev i lokalen vid Stadshusplatsen i Nynäshamn. Nu har jag öppnat Hälsokällan i andra änden av Fredsgatan.

Jag har länge närt en idé om ett ”hälsocenter” i Nynäshamn, en mötesplats för Nynäshamnare, och hitresta, som vill leva medvetet och naturnära, som vill hitta naturlig näring för kropp och själ. Det finns massor av små-företagare som erbjuder tjänster och produkter för ett gott liv i Nynäshamn, men det har saknats en gemensam mötesplats, där det ”alltid är öppet”, tanken är att Hälsokällan ska vara den platsen. 

Största delen av lokalen är hälsokostbutik med sedvanligt sortiment av hälsokost-preparat, vitaminer och mineraler, ekologiska hud- och hårvårdsprodukter och en del ekologiska livsmedel samt diverse feel-good-prylar för både kropp och själ. Jag tänker att sortimentet får växa fram och är öppen för förslag, vilket utbud saknas i Nynäs för att kunna leva hälsosamt och miljömedvetet?

Butiken är med i kedjan Hälsokraft, så gamla och nya medlemmar kan samla poäng och ta del av Hälsokrafts erbjudanden.

Det går bra att nät-handla från Nynäshamns-butiken, på Halsokraft.se, ange då rabattkoden ”nynäshamn5” i kassan (så får du 5% rabatt och du handlar för minst 299 kr). På sikt kommer vi även ha ”clic and collect”. Om du vill hämta en ihop-plockad påse, kan du redan nu ringa eller maila oss så fixar vi det.

I lokalen finns två rum för behandlingar, samtal, konsultationer etc. I det ena har Ylva Nyman med Corpex egenkällan sin klinik för naprapati, Life-terapi och auraförmedling

I det andra rummet kommer olika aktiviteter samsas, som coaching, massage, samtalsterapi, healing, ekologisk hudvård mm. Vi kommer även samarbeta med andra företagare i Nynäs som har sina egna lokaler, där hoppas vi bli lite av en ”turistbyrå för må-bra-aktiviteter”. Vi förmedlar information, kan sälja presentkort och hjälpa till med bokningar tex, och vi kommer ha en anslagstavla med flyers, visitkort och evenemangsanslag. Det kan vara allt från yoga, dans, massage, healing, terapi, frisksport, odling och naturupplevelser eller musik, sång och konst till sund mat och dryck, närproducerat, secondhand-butiker, ekologiska prylar eller välgörenhet. Alla stans må-bra-entreprenörer som vill vara med är välkomna att höra av sig.

Vi har även planer på att anordna mindre evenemang och aktiviteter på kvällar och helger framöver, men det får vänta tills pandemin klingat av.

Min bakgrund är att jag är född och uppvuxen i Nynäshamn, och jag älskar den här platsen. Jag är ekonom i grunden och många i Nynäs känner kanske igen mig från tiden som ekonomichef på ”Oljan”. Efter det har jag bl a varit på Fotografiska, där lärde jag mig massor om att skapa mötesplats, serva kunder, driva butik och café tex.

Tanken är att du ska kunna gå in på Hälsokällan och bli inspirerad till hur du ger naturlig näring till kropp och själ och lever ett sunt liv, utan att behöva googla och bläddra i telefonen. Ett mål är att bli bästa stället i stan för att hitta den perfekta presenten.  

För tre år sedan drygt fick jag nog av chefslivet och hoppade av den karusellen. Först tog jag ett sabbatsår, reste och gick en massa kurser, funderade på vad jag vill med livet egentligen. Efter en resa till Indien fick jag en solklar vision när jag kom hem, ”jag ska skapa en mötesplats för naturlig hälsa, här i Nynäshamn”. Jag vill ge tillbaka till den här staden och alla andra som älskar den, och skärgården och skogarna här omkring. Jag brinner för naturlig hälsa, miljö och medmänsklighet, det är vad jag vill jobba för, och jag är övertygad om att när vi möts och samlar goda krafter på en plats så kommer goda vibbar spridas, som ringar på vattnet.

Sedan dess har den idén legat där och grott, medan jag har drivit egen firma som personlig coach och ekonomikonsult, jobbat extra på Hälsokosten och fortsatt utbilda mig inom hälsa och coaching. Så när erbjudandet att ta över Hälsokosten dök upp kändes det klockrent, trots att vi var mitt i en pandemi.

Vi är mer hälsomedvetna än någonsin och när pandemin lägger sig tror jag att just möten, gärna kring hälsa och livskvalitet, är vad många längtar efter.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap